24 July 2011

Smärtan och sorgen är gränslös

Terrordåden i Norge rycker undan marken under fötterna också på alla oss som tar del av händelserna via media. Det är en ofattbar tragedi och en avgrundsdjup sorg. Alla vi som är ideellt engagerade för barn och ungdomar kan lätt föreställa oss hur roligt och spännande det var för sexhundra tonåringar att samlas på AUF:s (Norska SSU) sommarläger på Utöya. Att vara sexton år, bo i tält med kompisarna, vilja förändra världen, sitta vid lägerelden och snacka till sent på kvällen, bli förälskad för första gången.

Det vi bara inte kan fatta är hur en människa kan ge sig till att systematisk skjuta ihjäl dessa ungdomar, en efter en. Ett bestialiskt terrordåd riktat mot Arbeiderpartiets ungdomsförbund, men också mot hela demokratin. Smärtan och sorgen är gränslös.
Stockholms Fotbollsförbund vill uttrycka vår stora empati och vårt djupt kända deltagande till alla dem som drabbats av detta ofattbara våld. Vi känner ansvar för att alltid och i alla sammanhang försvara människovärdet, öppenheten, mångfalden och demokratin. Som Norges statsminister Jens Stoltenberg sa: Vi kommer aldrig att låta oss tystas. Svaret på våldet är mer demokrati och mer öppenhet.

Ylva Johansson
Ordförande
Stockholms Fotbollförbund

No comments:

Post a Comment