14 February 2011

Utrota hyreslägenheterna?

Segregationen i Stockholm har ökat dramatiskt. Det har säkert flera orsaker. Regeringens skattepolitik som har gynnat de rikaste har helt säkert spelat roll, liksom den höga arbetslösheten och de sänkta ersättningsnivåerna i trygghetssystemen. Men det är ingen vild gissning att den aggressiva utförsäljningen av allmännyttan i Stockholm också har spelat stor roll. Stora belopp av skattebetalarnas tillgångar har på så sätt privatiserats och antalet hyresrätter i Stockholm har minskat.
Idag i Dagens Nyheter kommer statsminister Fredrik Reinfeldt med en motsatt och överraskande förklaring: segregationen i Stockholm beror på att det finns hyresrätter! Hyreslägenheter fungerar inte i Stockholms innerstad, säger statsministern och menar att det är hyresrätternas fel att inkomstklyftorna mellan innerstad och ytterstad har ökat från 5% till 29%.
Helt otroligt! Hur naiv får man bli? Om Stockholm förvandlas till ett reservat för dem som har möjlighet att köpa bostadsrätt för flera miljoner kronor - minskar segregationen då?

1 comment:

  1. Ja den mannen har ett IQ som en Hamster!! Och en sån får gå lös??

    ReplyDelete