03 September 2010

Lärare ska undervisa, inte städa

De borgerliga säger nej till våra rödgröna satsningar i statsbudgeten på fler anställda i skolan och förskolan. Istället för mindre barngrupper och mindre klasser vill de prioritera fortsatta stora skattesänkningar.
I borgerligt styrda Västervik har man gått ännu längre. Där ska nu lärarna tömma papperskorgar, tvätta gardiner, skura skolbänkar, torka datorer och grovstäda golv utöver sitt arbete med elevernas lärande. Det är ju helt absurt!
I alliansens Sverige finns det ingen gräns för uppfinningsrikedomen när det gäller att ta resurser från välfärden för att ge bort i nya stora skattesänkningar.
Nu har förtidsröstningen börjat. Jag hoppas västerviksborna röstar för att lärarna ska undervisa och inte skura och att hela svenska folket röstar för fler lärare och mindre klasser och barngrupper.

1 comment:

  1. Jag är lite förvånad över att Lärarfacken inte inlämnat en begäran om förändring av lönevillkoren för lärare. Enkelt uttryckt så ingår inte städning i lärares anställningsavtal, de kan alltså vägra. Om man vill att det skall ingå kan måste man förhandla om avtalen för varje person, som då kan begära högre lön. Se det som ett tillfälle att verkligen ställa arbetsrätten på sin spets, kom igen Lärf och LR, skärpning!

    ReplyDelete