08 August 2010

Valet blir en rysare

Sex veckor kvar till valet. 42 dagar. Det är nu valrörelsen börjar på allvar. Dagens opinionsmätning som publiceras i SvD visar precis det vi själva märkt, nämligen att sommaren varit utan större politiska händelser. Inget har hänt i opinionen under sommaren. Läget är jämnt men med ett försprång för de borgerliga.
Det viktigaste för oss socialdemokrater blir nu att se till att alla de människor som vill ha förändring och en ny regering verkligen går och röstar.
Personligen tycker jag att det känns både underbart och pirrigt att valrörelsen nu drar igång på allvar. Jag hatar att vara i opposition. Det känns som att vi har varit på träningsläger i fyra år och nu är det äntligen dags för match. Valrörelse är politik på riktigt. Det är att vinna människors förtroende så att var och en gör valet att ta den socialdemokratiska valsedeln. Enligt dagens opinionsundersökning skiljer det bara 200 000 röster mellan en rödgrön regering eller en fortsatt konservativ. Nu skall vi ut och möta väljarna i samtal om nya möjligheter.

1 comment:

  1. Möjligheter för er att sitta vi köttgrytorna eller verklig förändring? Tyvärr har ni inte gjort läxan utan det bästa för Sverige och demokratin vore om ni förlorade och då gick tillbaka och blev den gräsrotsrörelse ni en gång var.

    ReplyDelete