22 June 2010

moderata lögner

Igår åkte jag Vaxholmsbåt och ombord på båten hade moderaterna affischerat. Inget konstigt, det är valår och alla partier vill och ska synas. Men jag häpnade när jag läste texten på den moderata affischer: "Den rödgröna vänstern vill återinföra den gamla fastighetsskatten". Detta är lögn.

Vi rödgröna har lagt ett förslag om ny fastighetsskatt som totalt sett innebär samma boendebeskattning som idag men med en annan fördelning.
De borgerliga partierna lovade i valrörelsen att avskaffa fastighetsskatten. Så blev det inte. Man bytte namn från skatt till avgift.
Numera beskattas ett radhus i Farsta lika hårt som en lyxvilla i Danderyd. Det är orimligt. Man har dessutom inför en retroaktivskatt på uppskov ("uppskovsskatt").
Vi vill ge villaägarna lugn och ro. Därför vill vi behålla den nuvarande modellen för fastighetsskatt med några justeringar.
Vårt fastighetsskatteförslag innebär att de som har de dyrare villorna värda över cirka sex miljoner (ett taxeringsvärde om 4,5 miljoner eller mer) kommer att få höjd skatt. Enbart cirka 1 % av landets småhus berörs av höjningen
Begränsningsregeln utvidgas. Regeln innebär att ingen ska betala mer än 4 % av sin inkomst i fastighetsskatt för sitt permanentboende.
Fastighetsskatten för flerfamiljshus (hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar) sänks från 0,4 till 0,22 procent. Cirka en miljon lägenheter omfattas av den sänkta skatten.
Uppskovsskatten och begränsningen för uppskov tas successivt bort, i ett första steg tas uppskovsskatten bort på belopp upp till 200 000 kronor.

3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Alldeles riktigt. Och nu har Skattebetalarnas förening fått sällskap i sin kampanj mot "återinförd fastighetsskatt" av Villaägarnas riksförbund. Det märks att det är valrörelse...

  Om detta skriver jag i mitt senaste blogginlägg:

  http://partistaten.blogspot.com/2010/06/nu-har-aven-villaagarnas-valkampanj.html

  ReplyDelete
 3. Very delicious food share you always, I like your all informative posts very much.

  Sissy

  ReplyDelete