16 April 2010

Vemod och entusiasm i Malmö

Idag har jag talat på det skånska partidistriktets årskongress. I den otippade kongresslokalen - Jägersro travbana - var 350 ombud och många andra partivänner samlade. Det var härligt att möta värmen och entusiasmen men också vemodigt att tala.
Förra gången var för fyra år sedan. Då välkomnades jag till partidistriktet och som toppnamn i skånes norra och östra valkrets. En fantastisk upplevelse att som Stockholmare få chansen att lära känna skånedistriktet och de 13 arbetarekommunerna i norra och östra skåne. Dessa fyra år har varit fantastiskt roliga och mycket lärorika för mig. Nu går jag vidare till andra uppgifter i partiet och till Stockholms riksdagsbänk. Självklart kommer jag att återvända till Skåne i min nya funktion - men riktigt likadant blir det inte.
Jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka när jag sa tack och hej till partivännerna i Kristianstad, Örkelljunga, Åstorp, Simrishamn, Tomelilla, Bromölla, Klippan, Perstorp, Östra Göinge, Båstad, Ängelholm, Hässleholm och Osby. De har lärt mig mycket, jag hoppas jag kunnat ge något tillbaks.

No comments:

Post a Comment