20 April 2010

Hägglund sviker pensionärerna

Idag meddelar KD-ledaren Göran Hägglund (i DN bland annat) att han inte vill ta bort skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer. "Det finns legitima skäl för att ha en viss skillnad", säger Hägglund och hänvisar till att den som går i pension minskar visa kostnader som t ex resor till jobbet. Hägglund har tydligen missat att man när man går i pension också får en märkbar sänkning av inkomsten! Pensionen är inte lika hög som lönen, ibland mycket lägre.
Men det är bra att vi nu får besked. Kristdemokraterna som ofta haft ett högt tonläge när det gäller samhällets syn på pensionärer tycker att det är moraliskt riktigt att pensionärer betalar högre skatt än löntagare.
Vi rödgröna har gett motsatt besked: lön och pension skall beskattas lika. Vi vill ha skatt efter bärkraft inte efter ålder.

Fler som skriver om Hägglunds svek är: Johan Westerholm, AlliansfrittSverige och Röda Berget.

7 comments:

 1. En ärlig fråga till dig Ylva, som jag hoppas få ett ärligt svar på: hur många gånger sänkte socialdemokraterna skatten för pensionärer under sitt senaste 12-åriga regeringsinnehav? Enkel fråga, enkelt svar hoppas jag.

  /Jessica Nyberg

  ReplyDelete
 2. Ni har stulit 418 miljarder från penisonärerna! Ingela Thalen gjorde om pensionsystemet! SLUTA SKYL IFRÅN ER!!

  ReplyDelete
 3. Ja, låt oss göra som ni vill och höja skatten för alla löntagare så att det blir lika. Gammal hederlig socialistisk politik - det är viktigare att det är lika (dåligt) för alla än att någon har det bättre än någon annan.

  För övrigt har (KD) till skillnad från (S) sett till att sänka skatten för pensionärerna.

  ReplyDelete
 4. http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6659870.ab

  Man kan återbetala de 258 miljarder som man 1999–2001 överförde från pensionsfonderna till statskassan. Motivet var att kompensera att statskassan övertog efterlevande- och förtidspensioner.
  ---

  Var det värt förtidspensionera 500.000 för 258 miljarder ylva?

  Varav 200.000 förtidspensionärer under 58 nu ska TVINGAS jobba enligt dig!

  Lyckad investering?

  ReplyDelete
 5. Ni socialdemokrater har haft chansen under många år att sänka skatten för pensionärerna. Nu är det alliansregeringen som tagit tag i detta. Det är en tydlig skillnad mellan blocken. Ni talar och använder starka ord. Alliansregeringen visar genom konkreta skattesänkningar för pensionärerna att de menar allvar. Ord eller handling är den stora klyftan

  ReplyDelete
 6. Socialdemokraterna sänkte aldrig skatten för pensionärerna under sina 12 år vid makten innan Alliansen vann valet 2006.

  Kristdemokraterna har däremot sett till att sänka skatten för pensionärerna i flera steg och det tänker vi fortsätta att göra om vi vinner valet 2010!

  Sedan kan man fråga sig vilken pensionär som skulle bli lyckligare av att ni höjer skatten för den som arbetar? Ingen! Er skattehöjarpolitik gör det mindre lönsamt att arbeta och färre som arbetar riskerar att leda till lägre pensioner.

  Sveriges pensionärer förlorar på socialdemokratisk politik!

  ReplyDelete
 7. En gång i tiden var Socialdemokraterna ett arbetarparti som stod för arbetslinjen. Nu är man ett bidragsadministrationsparti som gärna höjer skatten så att bidragen blir högre.
  Vem ska betala kalaset? Jo det är vi som arbetar.
  Varför vill inte socialdemokraterna sänka skatten för pensionärerna?
  Ni har haft många år av regeringsinnehav på er att skapa ett välfungerande samhälle men ni har totalt misslyckats med det. Att ni nu låter Väsnterpartiet och Miljöpartiet sätta dagordningen och svika Stockholmarna. Det är svagt, riktigt svagt.

  ReplyDelete